Dealer login

Frank Doorhof

Frank Doorhof is al jaren een begrip op het gebied van educatie en wordt gerekend tot een van de beste instructeurs voor modelfotografie.

Frank Doorhof is al jaren een begrip op het gebied van educatie en wordt gerekend tot een van de beste instructeurs voor modelfotografie. 

Hij geeft wekelijks workshops modelfotografie in zijn studio in Emmeloord, maar is ook een veel gevraagde spreker bij events en workshops wereldwijd, regelmatig op unieke plekken zoals kastelen, musea en urbex locaties. 

Licht

Frank varieert en mixt verschillende lichtbronnen in zijn werk; studioflitsers, speedlights, natuurlijk licht en LED. Veel artiesten vonden de weg al naar Frank zoals Wibi Soerjadi, Simon Kuipers, Sean Webster, Brownie Dutch, Sarina Kay, Maria Bertrand en veel meer. Hij staat bekend om het gebruik van kleur en details in zijn foto’s, maar vooral van licht en schaduw. Zijn stijl is heel herkenbaar en wordt vaak vergeleken met de oude meesters. Een eer die Frank zelf vaak afdoet als “te veel eer maar het is zeker een inspiratiebron”

Om het licht te kunnen begrijpen moet je het licht zien

Frank is een veelgevraagd spreker op beurzen en evenementen in binnen- en buitenland. Dankzij zijn achtergond in IT en ISF-certificering (Imaging Science Foundation) is Frank in staat in zeer begrijpelijke taal zowel licht als de technieken achter de apparatuur uit te leggen. Tevens is hij gespecialiseerd in colormanagent voor zowel het eind product (calibraties) als workflow. 

Maar zijn echte passie is het lesgeven en fotografen meer leren over licht en alles wat samen hangt met een succesvolle fotoshoot. Frank was de eerste Europese KelbyOne instructeur, het platform van Scott Kelby (de bekende auteur van boeken over fotografie, Photoshop en Lightroom)

K&F Concept

Franks motto is “Why fake it when you can create it”. Kijk voordat je de sluiter indrukt en maak de foto gelijk goed. Dan hoef je niet veel na te bewerken. Vooral bij het werken met lensflares en tegenlicht gebruikt Frank de magnetische Black Diffusion filters van K&F Concept. De nano dots in het Black Diffusion filter versterken de lensflare zonder dat je scherpte en detail verliest. Tegenwoordig zijn lenzen goed beschermt met antiglare of antflare coatings. En goedkope, vintage of oudere lenzen zijn vaak niet zo scherp of hebben geen autofocus. Dankzij de Black Diffusion filters krijg je toch een mooie zachte gloed op je foto, alleen waar jij wilt. De Black Diffusion filter komt nauwelijks meer van zijn lens af, want je ziet het effect niet bij “normale” lichtomstandigheden. Franks enthousiasme leidde tot een speciale FD kit met 2 verschillende Black Diffusion filters en een variabel ND filter. Natuurlijk allemaal magnetisch, zodat je ze snel kan wisselen en kan stapelen.

Nog meer over Frank Doorhof

Online-cursussen en tutorials

Frank heeft diverse cursussen en tutorials gemaakt over model en straat- en reisfotografie in het Nederlands en Engels. Je vindt ze op zijn website, maar ook op toonaangevende sites als Udemy, Kelbyone, Skillshare en verschillende andere sites. Op Photofacts.nl staan zelfs enkele speciale Nederlandse cursussen. 

Boeken

Daarnaast is Frank de auteur van diverse bestsellers over modelfotografie zoals “Mastering the Model Shoot” (vertaald naar onder andere Chinees, Tsjechisch en Nederlands), “Fotograferen met de kleine Flitser”, “De magie van de kleine flitser” en “Fotograferen in Elke Situatie”.

 Gratis aanbod

En als dat niet genoeg is, is Frank ook zeer actief op sociale media. Dagelijks laat hij zijn werk zien en geeft hij tips over fotografie. Samen met zijn vrouw Annewiek maakt Frank video’s met behind the scenes beelden en tips. Tevens is er elke maand een 2 uur durende livestream vanuit de studio, je kun gratis online meekijken naar de “Digital Classroom”; een liveshoot met een thema en model op YouTube en Facebook live. Dankzij verschillende camerastandpunten ben je er helemaal bij en kun je ook vragen stellen.

Zie Youtube.com/FrankDoorhof, het kanaal heeft al ruim 26000 abonnees en meer dan 1500 video’s. 

Studio Frank Doorhof

Studio FD is de naam van de fotostudio. Frank en Annewiek geven niet alleen workshops, maar zijn ook distributeur en reseller van Rogue (FlashBenders, kleur en correctie, reflectie en magnetische modifiers voor compact en ronde fliters), IQwire “the next generation” tetherkabels, ClickBackdrops achtergronden en Geekoto (hybride flitsers en softboxen). Omdat dit ook de merken zijn waar ze dagelijksmee werken kennen Frank en Annewiek de producten goed en is support en hulp altijd dichtbij. Dit is waarom ook veel fotografen kiezen voor de producten van Frank en Annewiek, via WhatsApp, social media, telefoon of mail zijn Annewiek en Frank altijd bereikbaar (ook in weekenden en vakanties).

Producten: www.studiofd.nl

Workshops en evenementen: www.fotografie-workshops.nl

Portfolio: www.frankdoorhof.com

YouTube: www.youtube.com/frankdoorhof